США вибачилися перед Британією за звинувачення у прослуховуванні Трампа - ЗМІ

США вибачилися перед Британією за звинувачення у прослуховуванні Трампа - ЗМІ

Укрінформ
США офіційно вибачилися перед Британією після звинувачень Білого дому в тому, що спецслужба GCHQ прослуховувала телефони в "Трамп-тауер" за дорученням Барака Обами.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в розвідці. 

"Вибачення прийшло прямо від них", - сказало джерело.

Як повідомляє джерело, генерал Макмастер зв'язався з сером Марком Лайаллом Грантом, радником з національної безпеки прем'єр-міністра Британії, та передав вибаченням за коментарі щодо прослуховування. А речник Білого дому Шон Спайсер вибачився за такі претензії через британського посла в США сера Кіма Даррока. 

На початку березня Дональд Трамп заявив, що його колишня штаб-квартира "Трамп-тауер", де базувався передвиборчий штаб, прослуховувалася.

У причетності до прослуховування він звинуватив свого попередника Обаму. "Кошмар! Тільки дізнався, що Обама підключився до моєї вежі акурат перед перемогою. Нічого не знайшов. Це Маккартизм!" - писав Трамп у Twitter.

У GCHQ заявили, що вважають звинувачення на адресу британського агентства абсурдними і смішними, і закликали їх ігнорувати. Версію про те, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами, раніше висунув колишній суддя Ендрю Наполітано в ефірі телеканалу Fox News, де він працює юридичним аналітиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-