Центр урядового зв'язку Британії назвав прослуховування Трампа абсурдом

Центр урядового зв'язку Британії назвав прослуховування Трампа абсурдом

Укрінформ
Центр урядового зв'язку Британії (Government Communications Headquarters, GCHQ) заявив, що не займався прослуховуванням телефонних розмов Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії в США.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«У GCHQ заявили, що вважають звинувачення на адресу британського агентства абсурдними і смішними, і закликали їх ігнорувати. Версію про те, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами, раніше висунув колишній суддя Ендрю Наполітано в ефірі телеканалу Fox News, де він працює юридичним аналітиком», - йдеться у повідомленні.

Пізніше про цю версію згадав і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Нещодавні заяви, зроблені коментатором Ендрю Наполітано, про те, що нібито GCHQ мало завдання прослуховувати обраного президента, - це абсурд", - йдеться в заяві британського агентства.

Як зазначає кореспондент ВВС з безпеки Гордон Корера, GCHQ зазвичай не коментує такі заяви, проте підозри, висловлені Трампом, були настільки чутливі, що в агентстві вирішили не залишати їх без відповіді.

У четвер в комітеті сенату США з питань розвідки і безпеки також заявили, що не знайшли жодних доказів того, що "Трамп-тауер" перебував під наглядом спецслужб - ані в період передвиборчої кампанії, ані після голосування.

На початку березня Дональд Трамп заявив, що його колишня штаб-квартира "Трамп-тауер", де базувався передвиборчий штаб, прослуховувалася.

У причетності до прослуховування він звинуватив свого попередника Обаму. "Кошмар! Тільки дізнався, що Обама підключився до моєї вежі акурат перед перемогою. Нічого не знайшов. Це Маккартизм!" - писав Трамп у Twitter.

Президент США просив комітет з розвідки конгресу перевірити ці повідомлення в рамках розслідування про імовірне втручання Росії в президентську кампанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-