СКУ привітав подовження санкцій ЄС проти Росії

СКУ привітав подовження санкцій ЄС проти Росії

Укрінформ
Світове українство вітає продовження Євросоюзом на подальші півроку персональних санкції, запроваджених проти російських, українських та кримських осіб, причетних до посягання на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це заявили у Світовому конгресі українців, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців вітає рішення Ради Європейського Союзу продовжити санкції на наступні шість місяців, до 15 вересня 2017 р., проти осіб, чиї дії підривали або загрожували територіальній цілісності України. Рішення підтвердило, що обставини, при яких санкції були вперше введені в березні 2014 р., не змінилися», - заявили в СКУ.

Своєю чергою, президент СКУ Євген Чолій закликав держави-члени ЄС продовжувати підтримувати Україну.

«Світовий конгрес українців закликає всі держави-члени ЄС рішуче підтримувати Україну та її народ, який протидіє російській агресії та продовжує забезпечувати мир і безпеку в усьому регіоні», - сказав Чолій.

Нагадаємо: до санкційного списку ЄС входять 150 осіб, включаючи російських посадовців (у тому числі наближених до президента РФ Володимира Путіна), українських учасників терористичних організацій на Донбасі, а також кримських представників російського режиму, які причетні до посягання на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

До цих осіб застосована візова заборона для в’їзду на територію Євросоюзу, а також заблоковані активи на території країн-членів. Крім того, у рамках санкцій на території ЄС заморожено активи 37 російських компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-