Рютте вірить, що Нідерланди зупинять “ефект доміно неправильного популізму”

Рютте вірить, що Нідерланди зупинять “ефект доміно неправильного популізму”

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів, лідер партії VVD Марк Рютте сподівається, що результати парламентських виборів у Нідерландах продемонструють, що можливо зупинити ефект доміно "неправильного популізму".

Про це він сказав після того, як проголосував на виборчій дільниці, цитує його слова AP.

"Це треті вибори після Brexit, після американських виборів. Попереду вибори у Франції та Німеччині. Це шанс для таких великих демократій як Нідерланди показати свою позицію - зупинити ефект доміно неправильного популізму", - сказав він.

Водночас лідер крайньої правої партії Нідерландів PVV Герт Вілдерс після голосування заявив, що незалежно від результатів сьогоднішніх виборів у Нідерландах політики-популісти залишаться у Європі.

"Незалежно від результатів виборів сьогодні, джин не повернеться у пляшку", - заявив він.

На думку Вілдерса, така ж ситуація пануватиме на майбутніх виборах у Франції та Німеччині. "Не дивлячись на те, чого хоче еліта, сильнішими стають ті політики, які мають абсолютно іншу концепцію, чого хочуть від них люди", - відзначив він.

Як повідомлялося, у середу в Нідерландах відбуваються вибори до нижньої палати парламенту країни.

Останні виборчі опитування демонстрували високу популярність у країні партії прем'єр-міністра Марка Рютте VVD та крайньої правої партії PVV.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-