У США розпочався суд над російським хакером

У США розпочався суд над російським хакером

Укрінформ
Росіянин Марк Вартанян, відомий як Kolypto, який нібито розробляв шкідливу програму «Цитадель», постав перед федеральним судом США за звинуваченням у комп'ютерному шахрайстві.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури північного округу Джорджиї (США) у Facebook

Як відомо, у грудні 2016 року влада Норвегії екстрадувала його до Сполучених Штатів. 

"Ця успішна видача є ще одним прикладом того, як співпраця між міжнародними партнерами з правоохоронних органів може бути використана для зриву і ліквідації глобальних кіберсиндикатів", - сказав прокурор Джон Хорн.

За даними слідства, Вартанян жив у період від серпня 2012 року до січня 2013 року в Україні, а з квітня по червень 2014 року в Норвегії, в цей час він нібито розробляв та вдосконалював технічне обслуговування і розподіл «Цитаделі». Використання програми зловмисниками завдало величезних фінансових збитків фізичним особам та організаціям по всьому світу. З'ясувалося, що програмою були заражені 11 млн комп'ютерів по всьому світу, сума сукупного збитку оцінюється в 500 млн доларів.

Зазначається, що "Цитадель" - це набір шкідливих програм, які могли використовуватися для зараження комп'ютерних систем і крадіжки облікових даних фінансово-особових рахунків користувачів та їхньої особистої інформації з комп'ютерних мереж. 

Хакер був другим обвинуваченим у справі про розробку програми "Цитадель". До цього інший росіянин Дмитро Білоросів, відомий під ніком Rainerfox, у вересні минулого року був засуджений до 4,5 років в'язниці після того, як суд визнав його провину у цій справі.

Наразі розслідування кримінальної справи триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-