Берлін виділяє на розслідування злочинів у Сирії мільйон євро

Берлін виділяє на розслідування злочинів у Сирії мільйон євро

Укрінформ
Міністерство закордонних справ ФРН оголосило про те, що виділяє мільйон євро механізму розслідування злочинів в Сирії.

Про це у шосту річницю початку протестів проти режиму Асада заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габрієль, повідомляє кореспондент Укрінформу в Берліні. 

"Я пообіцяв Генеральному секретарю ООН Антоніо Гутеррішу один мільйон євро фінансової підтримки для "Міжнародного неупередженого і незалежного механізму по сприянню проведенню розслідувань щодо тих, хто несе відповідальність за найсерйозніші злочини з міжнародного права, скоєні в Сирії (з березня 2011 року), та їх судовому переслідуванню", - йдеться у заяві міністра. 

Він сказав про неможливість стояти осторонь, коли в Сирії порушуються права людини і гуманітарне право, коли цивільні об'єкти зазнають нападу з повітря, і є масові звинувачення у тортурах як з боку терористичних угруповань ісламізму, так і у в'язницях сирійського режиму. 

"Ми повинні прямо зараз закласти основи для того, щоб можна було притягнути злочинців до відповідальності; щоб вони ніколи не могли почуватися у безпеці", - заявив Габрієль.

Німецький міністр нагадав, що шість років тому мирні протести за цивільні свободи, за більш справедливе суспільство і кінець тиранії, що почалися в Сирії, призвели до найжорстокішого конфлікту нашого часу. Половина сирійського населення перетворилася на біженців, понад 400 тисяч осіб вже стали жертвами конфлікту, а сама країна знаходиться в руїнах. Остання спроба досягти угоди про припинення вогню має дуже обмежений характер, більш як 600 тисяч людей, як і раніше, відрізані від гуманітарної допомоги.

Глава МЗС ФРН підкреслив, що попри всі невдачі, треба продовжувати працювати, щоб гарантувати продовження Женевських переговорів з мирного врегулювання конфлікту в Сирії. Тільки якщо всі сторони вестимуть переговори серйозно і проявлять волю до досягнення компромісу зі складних питань політичного майбутнього країни, можна буде припинити жах сирійського народу, сказав дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-