Анкара назвала суб'єктивним звіт Венеціанської комісії щодо конституційної реформи

Анкара назвала суб'єктивним звіт Венеціанської комісії щодо конституційної реформи

Укрінформ
Туреччина у вівторок відхилила звіт Венеціанської комісії, в якому говориться, що запропоновані конституційні зміни будуть великим кроком назад для демократії, заявивши, що експерти заполітизовані та заплямували свій престиж.

Так, Венеціанська комісія, група експертів з правових питань в Раді Європи, заявила у п'ятницю, що запропоновані зміни, які різко підвищать повноваження президента Реджепа Таїпа Ердогана, являють собою небезпечний крок назад для демократії, інформує Reuters

"З турецької точки зору, цей повністю політичний і суб'єктивний звіт не має поваги чи цінності", - написав на своїй сторінці у Twitter міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

За його словами, "цим звітом Венеціанська комісія відмовилася від своєї об'єктивності та компетентності, втратила свою неупередженість, стала політизованою і заплямувала свій престиж".

Міністр також додав, що Венеціанська комісія прийняла сторону кампанії, яка виступає проти конституційних змін, а звіт відображає думки лише турецьких опозиційних партій.

Боздаг також відзначив, що народ дасть свою позитивну на референдумі.

За словами опонентів Ердогана, зміни до конституції країни штовхатимуть Туреччину до правління однієї людини та підриватимуть основні права і свободи.

Раніше голова Вищої виборчої комісії Туреччини Саді Гювен заявив, що конституційний референдум в країні відбудеться 16 квітня 2017 року.Ô￿ÿ탈Ô탈

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-