Головний дипломат Австралії закликала США посилити вплив в АТР

Головний дипломат Австралії закликала США посилити вплив в АТР

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп закликала США посилити взаємодію з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Також під час свого виступу в Міжнародному інституті стратегічних досліджень у Сінгапурі, вона попередила Китай що той ніколи не досягне повного розвитку свого потенціалу, якщо не дотримуватиметься принципів демократії, повідомляє видання The Australian.

«Важливість ліберальних цінностей та інститутів не слід недооцінювати або ігнорувати» - сказала вона.

Згадані зауваження є чи не найбільш різкими з боку Австралії на адресу свого найбільшого торговельного партнера за останній час, оскільки уряд Тернбулла завжди намагався уникнути прямої критики на адресу Китаю.

Бішоп закликала Пекін дотримуватися міжнародних норм та поважати рішення Міжнародного суду в Гаазі щодо суперечки у Південно-Китайському морі.

Австралійський міністр також наголосила на невизначеності, яка панує в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні після виборів президента США Дональда Трампа і дестабілізуючих дій Північної Кореї.

«До 2020 року спільні військові бюджети в Індо-Тихоокеанському регіоні, ймовірно, перевищать $600 млрд», - сказала вона, попередивши при цьому, що певні держави можуть скористатися цим, аби кинути виклик існуючим територіальним або стратегічним кордонам чи для нав'язування своєї політичної волі іншим, що неминуче призведе до зростання напруженості.

У цьому контексті Бішоп закликала США розширити свою роль в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, заявивши, що стабільність регіону залежить від США.

«Щоб стабільність і процвітання продовжувалися, Сполучені Штати повинні відігравати ще більшу роль в регіоні», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-