Канада має допомогти Європі позбутися залежності від російських енергоресурсів

Канада має допомогти Європі позбутися залежності від російських енергоресурсів

Укрінформ
Канаді слід тісніше співпрацювати з ЄС, аби позбавити його членів залежності від поставок енергоресурсів з РФ.

Про це йдеться у передвиборній програмі кандидата на посаду глави Консервативної партії Канади Кріса Александера.

«Як лідер Консервативної партії та прем'єр-міністр я поглиблю канадське стратегічне партнерство з Європою, аби знайти довготермінові альтернативи залежності від російських поставок нафти та газу», - йдеться у документі.

Канада щороку постачає мінеральних палив та нафти до ЄС на понад $2 млрд. Утім, розвиток експорту енергоресурсів сповільнює слабкий розвиток газо- та нафтотранспортної інфраструктури, зокрема відсутність терміналів для скрапленого газу на канадському узбережжі.

Нагадаємо: вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться у травні цього року. Наразі партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади та має титул офіційної опозиції. Єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії на сьогодні немає, однак Кріс Александер, який займав посаду міністра громадянства та імміграції у попередньому канадському уряді, має гарні шанси на перемогу.

Наступні ж федеральні парламентські вибори у Канаді, за результатами яких буде призначено прем'єр-міністра, мають відбутися восени 2019-го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-