Трамп у квітні планує прийняти президента Китаю – ЗМІ

Трамп у квітні планує прийняти президента Китаю – ЗМІ

Укрінформ
Дональд Трамп розраховує вже у квітні зустрітися в США з президентом Китаю - країни, яка продовжує залишатися одним із найбільших конкурентів Америки в регіональному, а в деяких питаннях і глобальному масштабах.

Про це повідомив у понеділок із посиланням на джерело в адміністрації Білого дому центральний американський телеканал CNN

"Президент Дональд Трамп планує прийняти китайського лідера Сі Цзіньпіня наступного місяця в своєму маєтку у Мар-а-Лаго, штат Флорида", - повідомив високопоставлений представник адміністрації.

За словами чиновника, це лише попередній план, який існує на сьогодні. Він зауважив, що це вирішуватиметься також під час візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Пекіна через кілька днів. 

Повідомлення про можливу зустріч між лідерами США і Китаю з'явилося на тлі загострення відносин між двома країнами після твітів Трампа щодо КНР, а також триваючого високого рівня напруженості в регіоні, в тому числі, через зростаючу ракетно-ядерну загрозу з боку КНДР.

Як заявив Трамп минулого тижня, КНДР є однією з найбільших проблем у сфері безпеки, яка стоїть зараз перед ним як президентом США. У цьому зв'язку він виявив намір закликати Китай до більш серйозних кроків для того, щоб приборкати Пхеньян, враховуючи значний вплив КНР на північнокорейський режим. 

Інше важливе питання, що є актуальним для Вашингтона й Пекіна – це територіальні суперечки в Південно-Китайському морі й продовження розбудови Китаєм штучних островів. Інші впливові держави в регіоні – Японія і Південна Корея, які є союзниками Сполучених Штатів, у цьому зв'язку неодноразово висловлювали вищий ступінь занепокоєння.

Крім викликів безпеки, президенти США і КНР також, очевидно, зосередяться на питаннях торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні після того, як новий глава Білого дому в перші дні перебування на посаді скасував договір ТРР.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-