Качинський про заяву Ле Пен: Ні про який Polexit не йдеться

Качинський про заяву Ле Пен: Ні про який Polexit не йдеться

Укрінформ
Чинна польська влада не має наміру ініціювати вихід країни з ЄС і співпрацювати у цьому контексті з лідером французького "Народного фронту" Марін Ле Пен.

Про це заявив лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський на прес-конференції у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Усілякого роду інформація, що ми самостійно чи з пані Ле Пен, з якою ми маємо стільки ж спільного, скільки і з паном Путіним, будемо виводити Польщу з ЄС, є просто обманом, маніпуляцією і нічим більше", - заявив Качинський.

За його словами, якщо Лен Пен дійсно заявила про бажання співпрацювати з чинним польським урядом, то вона "просто помиляється й оцінює PiS на підставі стереотипів, які зараз поширюються на Заході".

Качинський підкреслив, що ні про який Polexit (тобто вихід Польщі з ЄС) не йдеться.

"Немає такого сценарію", - підкреслив Качинський, нагадавши, що його партія завжди виступала за членство в Євросоюзі.

Він також підкреслив, що ЄС необхідно реформувати, а не ліквідовувати, як пропонує Ле Пен.

"Є лінія партії, лінія уряду, і вона однозначна: ЄС має залишитися цілісним, без двох швидкостей, з прогресивними змінами, які зміцнять позиції національних країн і одночасно зроблять чіткими правила ЄС, які сьогодні є не зовсім зрозумілими", - заявив Качинський.

Воднчас останній саміт у Брюсселі, коли всупереч позиції Польщі президентом Євроради було переобрано Дональда Туска, лідер PiS назвав "чорним четвергом".

"Цей чорний четвер ЄС був початком чогось, що може вирішити питання майбутнього не лише ЄС, а й усієї Європи", - наголосив лідер правлячої партії в РП.

Водночас він зауважив, що Польща у ЄС не буде стояти "на колінах" і не піддаватиметься диктату однієї країни (мається на увазі Німеччина).

Качинський також закликав не поєднувати обрання Туска президентом Євроради з його викликом до польської прокуратури на середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-