Ле Пен сказала, що хоче запропонувати Орбану і Качинському

Ле Пен сказала, що хоче запропонувати Орбану і Качинському

Укрінформ
Лідер французького Народного фронту Марін Ле Пен хоче поглиблення відносин з євроскептичними урядами Польщі та Угорщини у декількох питаннях.

Про це вона заявила в інтерв'ю кільком європейським виданням, зокрема польській газеті Rzeczpospolita.

“Думаю, що ми зможемо співпрацювати в багатьох питаннях. Якщо завтра я стану президентом, то розпочну діалог з паном Орбаном про те, що я вважаю в ЄС неприпустимим, на що не можна погоджуватися у сьогоднішніх діях ЄС. Те саме я запропоную пану Качинському”, - заявила Ле Пен.

Вона назвала два пункти, де може знайти спільну мову з чинним польським урядом. Першим, на її думку, може бути підтримка Франції щодо суперечки Польщі з Єврокомісією у питанні Конституційного суду. Другим вона назвала наполягання на призупиненні розподілу біженців між країнами ЄС, за що виступає Варшава.

Ле Пен підкреслила, що відразу після перемоги вона розпочне дискусію щодо отримання від ЄС “чотирьох незалежностей”: територіальної, економічної, монетарної і юридичної.

За її словами, “новий” ЄС має спиратися на “суверенність народів” і припинення “дикої глобалізації”.

На переконання Ле Пен, зв'язки всередині ЄС повинні бути символічними, і до такої спільноти “можна навіть включити Росію”.

Ле Пен вважає, зараз немає необхідності в існуванні НАТО, оскільки причина його створення — СРСР, вже не існує.

Вона також не проти піти назустріч президенту РФ Володимиру Путіну у питанні створення “нейтральної зони” у Центральній Європі.

Лідер Народного фронту висловила журналістам упевненість, що після своєї перемоги у президентських виборах у Франції вона разом із президентом США Дональдом Трампом, прем'єром Великої Британії Терезою Мей домовиться з Путіним щодо розв'язання кризової ситуації в Україні.

Останні соцопитування у Франції свідчать, що Ле Пен незначно може поступитися у першому турі виборів іншому кандидату Еманюелю Макрону, а в другому турі Макрон уже впевнено долає французьку націоналістку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-