У Південній Кореї назвали найбільш вірогідних кандидатів у президенти

У Південній Кореї назвали найбільш вірогідних кандидатів у президенти

Опитування
Укрінформ
Колишній лідер Демократичної партії Мун Чже Ин є найвірогіднішим кандидатом на пост президента Південної Кореї. 

Про це свідчать результати опитування Корейського дослідного центру на замовлення агентства Yonhap і телерадіокомпанії KBS. 

«Мун отримав рейтинг схвалення 29,9%. Його позиція залишилася майже незмінною у порівнянні з аналогічним опитуванням, проведеним у лютому», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на другому місці знаходиться ще один представник Демократичної партії, губернатор провінції Чхунчхон-Намдо Ану Чжон Хі з 17% голосів респондентів. А виконуючий на сьогодні обов'язки прем'єр-міністра і президента країни Хван Ге Ан, набрав 9,1% голосів, посівши третю сходинку. Минулого місяця за нього проголосувало 11,2% опитаних. Тим не менш, Хван Ге Ан ще не висловив своїх президентських амбіцій, повідомляється у дослідженні.

В опитуванні взяли участь 2046 респондентів Південної Кореї з похибкою плюс-мінус 2,2%.

Раніше повідомлялося, що, за словами голови Центральної виборчої комісії Південної Кореї Кім Йонг Дока, вибори президента відбудуться не пізніше 9 травня.

Конституційний суд 10 березня ухвалив рішення про імпічмент президента Пак Кин Хе у зв'язку з корупційним скандалом. Він розгорівся після того, як стало відомо, що її наближена Чхве Сун Сіль, яка не займала офіційних посад, мала доступ до секретних документів, а також втручалася у кадрові призначення і брала участь у політиці держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-