У столиці Сомалі страйкували військові

У столиці Сомалі страйкували військові

Укрінформ
Кілька тисяч сомалійських військових вийшли на страйк у столиці країни Могадішо в знак протесту проти кількамісячної затримки у виплаті зарплати.

Як повідомляє Reuters, військові перекрили кілька доріг та змусили власників довколишніх підприємств припинити роботу на деякий час.

«Президента було обрано у лютому, однак нині – середина березня, і ми вирішили провести мирну демонстрацію, аби нагадати йому про обіцянку виплатити нам зарплату», - розповів капітан Алі Осман.

За словами полковника Мохаммеда, який відмовився називати своє прізвище, до протесту долучилися близько 2 тис військових з двох баз поблизу столиці. «Військовослужбовці із цих двох баз та багатьох інших не отримували зарплату протягом 15 місяців», - розповів Мохаммед.

Однак, після того, як протестувальникам пообіцяли виплатити належні кошти, вони розійшлися.

Reuters додає, що невиплата зарплат є звичним явищем у сомалійській армії та призводить до низького морального стану її членів. «Військовослужбовці у Сомалі отримують щомісячно 100 дол, але США та Великобританія – основні донори перебудови армії – додають ще по 100 дол», - стверджує агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-