МВС ФРН: Турецьким передвиборчим кампаніям не місце в Німеччині

МВС ФРН: Турецьким передвиборчим кампаніям не місце в Німеччині

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр піддав різкій критиці прагнення Анкари домогтися проведення агітаційних заходів турецьких політиків на території Німеччини.

Про це керівник німецького відомства заявив у програмі Bericht aus Berlin телеканалу ARD.

Турецьким передвиборчим кампаніям "не місце в Німеччині", - підкреслив він, додавши, що він особисто "в політичному плані категорично проти" таких заходів у ФРН. Де Мезьєр зазначив також, що в самій Туреччині існує норма, згідно з якою проведення передвиборчих кампаній за кордоном заборонено, однак, щоб оминути це правило, політики часто намагаються не пов'язувати свої виступи з передвиборчими заходами.

Де Мезьєр висловив упевненість, що "всьому є межа". Межі дозволеного - дуже чіткі і детально прописані в Кримінальному кодексі ФРН, зазначив він. "Особи, які ганьблять або дискредитують Німеччину або її Основний закон, що підлягають судовому переслідуванню", - пояснив міністр.

16 квітня в Туреччині пройде референдум щодо конституційних змін з метою переходу від парламентської до президентської республіки. На початку березня три німецькі міста - Кельн, Гаггенау і Фрехен - відмовилися надати майданчики для агітації двом турецьким міністрам.

Тоді президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган порівняв політику ФРН з методами націонал-соціалістів. Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала ці слова "недоречними і невиправданими".

 Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-