У Канаді пропонують підтримувати вільні російські ЗМІ

У Канаді пропонують підтримувати вільні російські ЗМІ

Укрінформ
Канаді слід підтримати незалежні російські медіа та недержавні організації, що опонують режиму Путіна, та протистояти дезінформаційній кампанії РФ.

Про це йдеться у передвиборній програмі кандидата на посаду глави Консервативної партії Канади Кріса Александера.

«Як лідер Консервативної партії та прем'єр-міністр, я активно підтримуватиму вільні російські медіа, громадянське суспільство, правозахисників та організовану політичну опозицію до російського авторитарного режиму», - йдеться у документі.

Окрім цього, Александер пообіцяв привертати увагу світової спільноти до порушень Росією прав людини.

Він також виступив за створення нового якісного україно- та російськомовного ЗМІ для протидії дезінформаційній кампанії РФ. «Я створю україно- та російськомовний цифровий канал комунікації, здатний публікувати та транслювати якісні журналістські матеріали про конфлікт, і про українські й регіональні справи для відповідної аудиторії», - додається у документі.

Нагадаємо: вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться у травні цього року. Наразі партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади та має титул офіційної опозиції. Поки що єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії немає, однак Кріс Александер, який займав посад міністра громадянства та імміграції у попередньому канадському уряді, має гарні шанси на перемогу. Наступні ж федеральні парламентські вибори у Канаді, за результатами яких буде призначено прем'єр-міністра, мають відбутися восени 2019-го року.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-