Мей може запустити Brexit вже 14 березня - ЗМІ

Мей може запустити Brexit вже 14 березня - ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може запустити процедуру виходу країни з Європейського Союзу вже у найближчий вівторок, 14 березня. 

Про це повідомляє The Telegraph

«Tереза Мей може офіційно ввести в дію Brexit вже у вівторок», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в понеділок, 13 березня, законопроект про запуск урядом процедури виходу Великобританії з ЄС може бути схвалений обома палатами парламенту - Палатою громад і Палатою лордів, остання з яких більше не буде вносити до цього документа нових поправок. 

Очікується, що уряд Мей буде виступати проти обох поправок в Палаті громад в понеділок. Одна з них стосується захисту прав громадян ЄС, які проживають у Великобританії, а друга вимагає, щоб уряд отримав схвалення парламенту, перш ніж укладати з ЄС угоду про вихід країни зі складу Євросоюзу. 

Видання наводить слова голови Європейської Ради Дональда Туска, який заявив, що лідери ЄС будуть готові відповісти протягом 48 годин після того, як Мей оголосить про початок Brexit.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вже дала зрозуміти, що якщо Тереза Мей введе наступного тижня в дію статтю 50 Лісабонського договору щодо виходу з ЄС, 27 країн в ЄС проведуть 6 квітня надзвичайний саміт.

Нагадаємо, референдум про вихід Великобританії з ЄС пройшов 23 червня 2016 року, тоді ідею Brexit підтримали 51,9% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-