ООН: світ переживає найбільшу гуманітарну кризу з 1945 року

ООН: світ переживає найбільшу гуманітарну кризу з 1945 року

Укрінформ
Гуманітарна катастрофа, яка охопила понад 20 млн людей у чотирьох країнах Африки й Близького Сходу, є найбільшою у світі кризою з післявоєнних часів, коли було заснована Організація Об'єднаних Націй.

Про це заявив у п'ятницю в РБ ООН заступник генерального секретаря Організації з гуманітарних питань Стівен О'Браєн, повідомляє АР.

"Перед світом постала найбільша гуманітарна криза з часу заснування ООН в 1945 році, що охопила понад 20 млн людей в чотирьох країнах, які переживають голод", - цитує агентства представника ООН.

Він повідомив Раді Безпеки ООН, що "без колективних і скоординованих глобальних зусиль, люди будуть просто вмиратимуть від голоду", а багато інших "страждатимуть і вмиратимуть від хвороб".

О'Браєн закликав до негайного вливання коштів для покращення ситуації в Ємені, Південному Судані, Сомалі й на північному сході Нігерії та забезпечення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги з тим, аби запобігти катастрофі.

"Щоб бути точним, нам потрібно $ 4,4 млрд в липні", - наголосив О'Браєн. За його словами, ситуація загрожує насамперед дітям, крім того, успіхи в економічному розвитку цих країн будуть втрачені.

При цьому, як зазначив О'Браєн, найбільша гуманітарна криза спостерігається в Ємені, де потребують допомоги дві третини населення - 18,8 млн осіб, і понад сім мільйонів людей голодують. "Тобто, на три мільйони людей більше, ніж у січні," – наголосив представник ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-