На генпрокурора США подали етичну скаргу через неправдиві свідчення в Сенаті

На генпрокурора США подали етичну скаргу через неправдиві свідчення в Сенаті

Укрінформ
Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) подав етичну скаргу на генерального прокурора Джеффа Сешнса щодо його неправдивих свідчень перед комітетом Сенату США про його контакти з росіянами.

Про це повідомляє The Washington Post.

"У скарзі, поданій у четвер, наголошується, що доповідь про зустріч (Сешнса – ред.) з послом Росії "не в'яжеться" зі свідченнями під час слухань Сешнса в Сенаті", - зазначає газета.

Видання нагадує, що 10 січня а Юридичному комітеті Сенату відбулися слухання щодо затвердження Джеффа Сешнса на посаді генерального прокурора. Сенатор Ел Франкен запитав кандидата, що той робитиме, якщо виявиться, що "хтось пов'язаний з кампанією Трампа" мав зв'язок з російським урядом. У відповідь на це він зауважив: "Я не знаю нічого про такі дії. Мені пропонували бути офіційним представником (Трампа – ред.) один раз або двічі, і я не мав зв'язку з росіянами".

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього місяця стало відомо, що Сешнс мав дві зустрічі з послом Росії в США Сергієм Кисляком, про які не сказав у Сенаті. Це викликало жорстку реакцію як серед демократів, так і республіканців, та змусило генпрокурора самоусунутись від будь-яких розслідувань щодо можливого втручання Росії у внутрішню політику США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-