Бундесрат відмовився вважати держави Магриба безпечними

Бундесрат відмовився вважати держави Магриба безпечними

Укрінформ
Бундесрат, представництво федеральних земель, проголосував проти пропозиції федерального уряду й бундестагу Німеччини про включення Марокко, Алжиру й Тунісу в список безпечних країн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

Запропонований і проголосований ще минулого травня бундестагом (424 проти 143 голосів) законопроект не зміг набрати необхідні 35 з 69 голосів. Що, втім, не стало несподіванкою, оскільки бундесрат раніше вже знімав це питання з порядку денного. Ухвалення закону значно спростило б депортацію мігрантів з цих країн й прискорило процес розгляду заявок про притулок у Німеччині.

Нині, згідно з німецьким законодавством, країнами безпечного походження вважаються колишні югославські республіки - Сербія, Македонія, Боснія  й Герцеговина, Косово, Чорногорія, а також Албанія. Після внесення їх у список у 2014 році у ФРН різко скоротилася кількість біженців з цих регіонів при тому, що донині відсоток їх у країні досягав третини всіх прохачів притулку. Держави Магриба було вирішено додати у список після інцидентів у Кельні у новорічну 2016 ніч, коли більше тисячі вихідців з Північної Африки нападали на жінок.

Фото: Bundesrat.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-