Туск назвав найкращу стратегію для розвитку ЄС

Туск назвав найкращу стратегію для розвитку ЄС

Укрінформ
Найкращим сценарієм подальшої стратегії розвитку Європейського Союзу є збереження політичної єдності та взаємної довіри серед 27 країн-членів.

На цьому наголосив президент Європейської ради Дональд Туск за результатами саміту ЄС у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Беручи до уваги спільні інтереси 27 країн у контексті наступних переговорів про Brexit (вихід Великої Британії з Євросоюзу – ред.), а також у частині довготермінових стратегічних інтересів ЄС, я нагально закликаю усіх боротися за збереження політичної єдності поміж 27", - заявив президент Європейської ради.

Він зазначив, що під час обговорення різних сценаріїв стратегічного розвитку ЄС також необхідно забезпечити взаємну довіру.

Туск запевнив, що таку позицію поділяють усі без винятку 27 країн-членів Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія запропонувала п’ять сценаріїв щодо стратегії подальшого розвитку Співтовариства. Європейські лідери продовжать дискусії з цього питання на Римському саміті 25 березня з метою визначення до кінця року сценарію подальшої співпраці у складі 27 країн ЄС.

Фото: Frederick Florin/AFP via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-