Обрання Туска має бути недійсним через спротив Польщі - Ващиковський

Обрання Туска має бути недійсним через спротив Польщі - Ващиковський

Укрінформ
Обрання чинного президента Євроради Дональда Туска на другу каденцію має бути недійсним, оскільки Польща не підписала кінцеву декларацію брюссельського саміту.

Таку думку в інтерв’ю польському радіо Trojka висловив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

"Обрання Туска має бути недійсним. Якщо ми погоджуємося на якісь правила, то принаймні під час зустрічі вони мають зберігатися", - заявив Ващиковський.

Він натякнув, що непідписання прем'єром Польщі Беатою Шидло кінцевої декларації брюссельського саміту автоматично мало б означати, що обрання Туска є нелегітимним.

Ващиковський зазначив, що Польща програла у Брюсселі, оскільки під час засідання "правила змінювалися під час гри", тобто Польща була поставлена у нерівні умови.

Глава польської дипломатії підкреслив, що Польща хоче залишатися в ЄС, але у Спільноті з принципами.

"Ми будемо використовувати учорашній день як приклад, що ЄС потрібно реформувати", - констатував глава МЗС Польщі. Він додав, що Польщі не подобається "викручування рук, тиск, шантаж, закулісні ігри навколо інших країн", що дало можливість обрати Туска.

Як інформувало агентство, у четвер під час саміту у Брюсселі лідери ЄС одноголосно, за винятком Польщі, переобрали Туска президентом Євроради на другу каденцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-