У Москві знову заарештували Дадіна

У Москві знову заарештували Дадіна

Укрінформ
Активіст Ільдар Дадін був затриманий поліцією під час проведення одиночного пікету перед будівлею Федеральної служби виконання покарань(ФСВК) в центрі Москви.

Про це повідомляє Інтарфакс. http://www.interfax.ru/moscow/552999

"Ільдар Дадін, а також опозиціонер Лев Пономарьов, змінюючи один одного, сьогодні проводили одиночний пікет із закликом відправити у відставку главу управління Федеральної служби виконання покарань по Карелії Олександра Тереха", - йдеться в публікації.

Після того, як Дадін попросив поліцейських, які звернулися до нього з вимогою показати документи, зачитати йому підстави цих вимог та його права, його було спроваджено декількома правоохоронцями до поліцейського автомобіля з маркуванням Відділення внутрішніх справ по столичному району Якиманка. Після цього автомобіль з Дадіним, який перебував у ньому, поїхав з місця подій.

Пономарьов продовжив одиночний пікет у будівлі ФСВК на вулиці Житня.

Як повідомлялося, Дадін став першим і поки що єдиним засудженим за статтею 212.1 КК РФ (неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) після її появи в новій редакції КК РФ влітку 2014 року. У грудні 2015 року він був визнаний винним і засуджений до трьох років позбавлення волі, згодом покарання було знижене до 2,5 років.

Наприкінці лютого 2016 року президія Верховного суду РФ прийняла рішення вирок скасувати, Дадіна звільнити і визнати за ним право на реабілітацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-