У Конгресі США занепокоєні спробами Росії розколоти НАТО

У Конгресі США занепокоєні спробами Росії розколоти НАТО

Укрінформ
Інформаційний вплив Росії та її масована пропаганда проти західних союзників США спрямована на те, щоб розколоти НАТО та вплинути на результати виборів у цих країнах.

Таке переконання висловив у четвер голова Комітету у закордонних справах Палати представників США Ед Ройс (R-CA), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розслідуємо систематичні спроби Росії підірвати й дискредитувати західні демократичні інституції, що мають одну мету - розколоти Організацію Північноатлантичного договору", - заявив конгресмен під час слухань на тему "Підрив демократичних інститутів і розколювання НАТО: цілі російської дезінформації".

Він нагадав, що на початку року розвідувальне співтовариство США підготувало доповідь, у якій вказало, що президент Росії Володимир Путін дав доручення вплинути на президентську кампанію в США у 2016 році. Проте наразі, зазначив конгресмен, немає підстав вважати, що Росія вплинула на процес підрахунку голосів. Однак члени Конгресу мають ще багато запитань щодо втручання Росії. "Нам потрібні відповіді, ми маємо переконатися, що це не повториться", - наголосив Ройс.

У цьому зв'язку він також звернув увагу на висновки розвідки, що РФ здійснює спроби вплинути на результати виборів по всьому світу, в тому числі у Франції, Німеччині, Нідерландах, Чехії, Італії. Він зауважив, що європейські служби розвідки мають причини для занепокоєння спробами Росії поширювати дезінформацію і вести масовану пропаганду.

Не менш небезпечним конгресмен назвав і той факт, що російська дезінформація стає більш інтенсивною та всеохоплюючою. Ставки високі: якщо прокремлівські політики захоплять владу у Франції, це потенційно може уразити Європейський Союз, наголосив він.

Ройс також нагадав про злам російськими хакерами серверів Демократичної партії США напередодні виборів та закликав зробити все можливе для притягнення до відповідальності всіх, хто стояв за цим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-