Меркель заявила, що про скандал із Volkswagen дізналася в ЗМІ

Меркель заявила, що про скандал із Volkswagen дізналася в ЗМІ

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вперше дізналася про "дизельний скандал" довкола німецького автомобілебудівника Volkswagen (VW) 19 вересня 2015 року із засобів масової інформації.

Про це вона сказала в середу, 8 березня, на допиті її як свідка під час засідання комісії Бундестагу, яка розслідує маніпуляції VW із показниками вихлопів. 

Після новин зі ЗМІ Меркель, за її словами, отримала інформацію від міністра транспорту Александера Добріндта про початок розслідування скандалу міністерством.

Канцлер також наголосила, що завдяки своєму перебуванню на чолі міністерства довкілля у 1994-1998 роках добре ознайомлена з темою вихлопів, проте про маніпуляції з емісійними даними автомобілів дізналася лише під час скандалу з VW.

Розслідування Бундестагу має встановити, наскільки німецький уряд був обізнаний з маніпуляціями показників автомобільних вихлопів та які заходи щодо цього вживав.

Як повідомлялося, на автомобілях концерну було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати даними про вихлопи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-