Австрія пропонує урізати субсидії країнам ЄС, які не приймають біженців

Австрія пропонує урізати субсидії країнам ЄС, які не приймають біженців

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Крістіан Керн заявив про необхідність значно скоротити субсидії для держав-членів Європейського Союзу, які відмовляються приймати на своїй території біженців.

 Про це Керн заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, опублікованому в середу, повідомляє DW

"Якщо країни уникають вирішення проблеми біженців або знижують податки за рахунок своїх сусідів, тоді вони не повинні отримувати мільярди від Брюсселя", - зазначив Керн

За його словами, деякі країни ЄС, хоча й висловлюють солідарність у таких питаннях як розвиток, безпека та санкції стосовно Росії, проте вони не є солідарними у вирішенні інших проблем, зокрема, проблеми біженців. "Наслідком вибіркової солідарності мають бути вибіркові внески держав-членів (до ЄС). Ми це обговоримо в Брюсселі", - наголосив Керн, додавши, що Австрія не має наміру збільшувати розмір своїх внесків до Євросоюзу, попри майбутній вихід з нього Великої Британії.

Як відомо, чотири держави ЄС - Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина - відмовились приймати біженців з інших держав-членів ЄС. Заява Керна пролунала напередодні початку саміту лідерів ЄС у Брюсселі, одним із питань порядку денного якого має стати вирішення проблеми біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-