Судан розчарований новим міграційним указом Трампа

Судан розчарований новим міграційним указом Трампа

Укрінформ
У міністерстві закордонних справ Судану заявили, що розчаровані новим указом президента США Дональда Трампа, який забороняє громадянам з шести країн з переважно мусульманським населенням в'їзд у США.

Про це повідомляє Reuters.

"Міністерство закордонних справ висловлює свій жаль і розчарування з приводу указу, виданого президентом США 6 березня, що поновив імміграційну заборону на в'їзд у США протягом 90 днів громадян з шести країн, включаючи Судан", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав у понеділок оновлений документ замість скандального "міграційного" указу, який  федеральний суд США скасував минулого місяця.

Новий указ уже не поширюватиметься на громадян Іраку після того, як Державний департамент і Пентагон закликали Білий дім переглянути свою позицію, враховуючи ключову роль Іраку в боротьбі з ІДІЛ. Тим не менше, документ передбачає запровадження 90-денної заборони на видачу віз громадянам Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі та Ємену.

При цьому, на відміну від попереднього розпорядження Трампа, вводиться додаткове послаблення. Зокрема, громадяни цих країн, які вже отримали візи, можуть вільно в'їжджати на територію Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-