У Кремлі обговорюють перенесення дати виборів президента

У Кремлі обговорюють перенесення дати виборів президента

Укрінформ
У Кремлі розглянуть пропозицію Держдуми про проведення президентських виборів у 2018 році у третю неділю березня, тобто у "день приєднання Криму".

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Поки якоїсь позиції з цього приводу не сформовано, тому тут треба буде деякий час, безумовно, аби обдумати цю ініціативу. В осяжній перспективі тут щось проясниться", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Раніше спікер Держдуми Вячеслав Володін назвав перспективною ідею проведення виборів 18 березня 2018 року. Тим самим він підтримав ініціативу сенаторів Андрія Клішаса і Анатолія Широкова, які внесли на розгляд до Держдуми ряд поправок, що у тому числі припускають можливість перенесення виборів президента РФ на 18 березня.

Відповідно до нині чинного закону "Про вибори президента РФ" голосування проходить у другу неділю місяця, в якому проводилося голосування на попередніх виборах президента.

У випадку якщо неділя, на яку призначаються президентські вибори, співпадає з неробочим святковим днем або днем, який йде за неробочим святковим днем, або якщо ця неділя оголошена робочим днем, вибори глави держави призначаються на попередню неділю, тобто на тиждень раніше. У 2012 році вибори проходили 4 березня.

Сенатори ж пропонують з пропагандистською метою відсунути вибори на тиждень пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-