ЄС створив штаб для управління небойовими місіями

ЄС створив штаб для управління небойовими місіями

Укрінформ
У Євросоюзі започаткували новий орган для організації управління та командування небойовими місіями у рамках спільної політики безпеки та оборони.

Відповідне рішення затвердила у понеділок Рада ЄС у закордонних справах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми продовжили нашу роботу із розвитку спільної політики безпеки та оборони ЄС. Сьогодні ми одностайно, усіма 28 країнами, ухвалили перше оперативне рішення... Ми вирішили започаткувати ініціативу військового планування та управління, яка візьме на себе командування небойовими місіями ЄС", – розповіла високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Вона уточнила, що йдеться про створення у складі Військового штабу ЄС нового підрозділу, який координуватиме управління трьома дорадчо-тренувальними місіями ЄС у регіоні Африки.

Лідер групи лібералів та демократів у Європарламенті Гі Верховстадт, коментуючи це рішення, висловив сподівання, що воно стане черговим кроком зі створення в ЄС єдиного повноцінного органу військового управління. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-