У Меркель проти заборони на виступи турецьких політиків у Німеччині

У Меркель проти заборони на виступи турецьких політиків у Німеччині

Укрінформ
Берлін не має наміру забороняти турецьким чиновникам виступати в країні, але закликає їх до порядку, а керівників країни - ретельніше добирати висловлювання. 

Про це заявив у понеділок офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.  

"Уряд не розглядає можливості заборони на виступи турецьких політиків. Але турецькі конфлікти не повинні бути імпортовані сюди", - сказав Зайберт.

Він відзначив, що такі виступи можливі, але мають бути належним чином підготовлені і організовані. А в компетенції місцевої влади залишається забезпечення безпеки таких заходів. 

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня в трьох німецьких містах були скасовані агітаційні виступи двох турецьких міністрів, що призвело до нової конфронтації між Анкарою і Берліном. Справа дійшла до того, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган порівняв політику німецької влади з "нацистською". 

"Різні подібні порівняння є абсурдними", - відповів на це представник Меркель. 

Раніше цього дня "абсолютно неприйнятними" назвав слова Ердогана і глава відомства федерального канцлера Ангели Меркель Петер Альтмайєр. Він наголосив, що "Німеччину не можна перевершити в тому, що стосується верховенства права, толерантності і ліберальності».

Висловлювання турецького лідера засудили представники всіх фракцій німецького бундестагу, як правлячої коаліції, так і опозиції.

При цьому представник уряду Зайберт наголосив, що дві країни повинні продовжувати діалог, незважаючи на всі відмінності в думках. У минулі вихідні, поінформував він, відбулася продуктивна телефонна розмова Меркель з турецьким прем'єром Біналі Йилдиримом.

У неділю також відбулася телефонна розмова між главами МЗС двох країн. 

У Туреччині 16 квітня відбудеться референдум щодо змін до конституції, які мають істотно розширити повноваження президента країни. Міністри мали виступити перед німецькими турками, які мають право голосувати; таких у ФРН проживає більш як 1,4 млн осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-