ЄС має посилити інтеграцію, але не перетворюватися на супердержаву – євродепутат

ЄС має посилити інтеграцію, але не перетворюватися на супердержаву – євродепутат

Укрінформ
Європейський Союз повинен посилити інтеграцію у визначених сферах політики, щоб ефективно реагувати на зростання загроз.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив депутат Європарламенту від Бельгії, представник політичної групи Європейських консерваторів та реформістів Марк Демесмакер.

«Я переконаний, що ЄС повинен бути союзом, який спроможний вирішувати проблемні ситуації. Він повинен бути сильним, але в обмеженій кількості сфер політики. Ідею, що ЄС намагається стати на кшталт федеральної держави, я не підтримую», - наголосив бельгійський політик.

Серед питань, в яких Європа повинна бути сильною, виступати з єдиних позицій у світі та посилювати рівень інтеграції, Демесмакер відзначив зовнішню політику, вирішення міграційної кризи, поглиблення співробітництва у єврозоні та єдиному ринку, просування цифрового порядку денного.

«Немає єдиного європейського голосу у світі. Для мене це трагедія. Адже, як ми бачимо, такі гравці, як Путін і Трамп, намагаються скористатися цим», - зауважив європарламентарій.

Він наголосив, що нині ЄС заради збереження європейської єдності повинен урахувати уроки Brexit в умовах зростання популізму та загрози втрати довіри у людей. 

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія запропонувала лідерам ЄС п’ять сценаріїв подальшого стратегічного розвитку Співтовариства у складі 27 країн-членів (без Великої Британії).

Фото: European Parliament audiovisual

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-