Всі праворадикальні організації Європи пов’язані з Росією - Олланд

Всі праворадикальні організації Європи пов’язані з Росією - Олланд

Укрінформ
Росія постійно перевіряє силу Заходу і намагається його послабити, фінансуючи різноманітні націоналістичні організації в Європі.

Про це в інтерв'ю кільком європейським ЗМІ, зокрема польському виданню Gazeta Wyborcza, заявив президент Франції Франсуа Олланд.

"Росія намагається відновити вплив колишнього СРСР, тому й атакувала Україну. Вона бере участь у розв'язанні конфліктів у світі, аби мати з цього користь. Це видно у Сирії. Росія хоче, аби її вважали сильною і постійно перевіряє нашу (Заходу - ред.) силу і здатність до протидії", - підкреслив Олланд.

Президент Франції зазначив, що російська ідеологія зараз є "дуже консервативною". "Росія твердить, що захищає християнство від ісламу, але техніка, стратегія і способи впливу є подібними до тих, які функціонували за радянських часів", - наголосив Олланд.

Він зазначив, що перебуває у контакті з президентом Росії Володимиром Путіним, але це не означає, що потрібно погоджуватися з російською "політикою доконаних фактів".

"Нас, Європу, притиснули до стіни. Якщо ми будемо сильними й об'єднаними, то Росія змушена буде встановити з нами тривалі і рівноправні відносини", - заявив Олланд.

Торкаючись ідеологічно-пропагандистських операцій Москви, він натякнув, що всі праворадикальні організації в Європі більшою чи меншою мірою пов'язані з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-