Парламент Казахстану проголосував за розширення своїх повноважень

Парламент Казахстану проголосував за розширення своїх повноважень

Укрінформ
Депутати обох палат парламенту Казахстану на спільному засіданні прийняли в другому і остаточному читанні законопроект про внесення змін до Конституції.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Ухвалені в понеділок поправки спрямовані на розширення ролі парламенту та уряду у політичному житті країни за рахунок передачі їм частини президентських повноважень.

Зокрема, уряду передається право затверджувати державні програми та єдину систему фінансування та оплати праці працівників для всіх органів, які утримуються за рахунок держбюджету.

Крім того, законопроект розширює роль мажилісу (нижньої палати) при формуванні уряду, а також дає парламенту більше можливостей контролювати роботу Кабінету міністрів.

Також в понеділок до Конституції Казахстану було внесено поправку про незмінність принципів діяльності республіки, закладених президентом Нурсултаном Назарбаєвим, повідомив депутат Мажилісу Нурлан Абдиров.

У грудні 2016 року Назарбаєв доручив спеціальній комісії розглянути можливість перерозподілу повноважень між президентом, парламентом і урядом, зазначивши однак, що Казахстан все одно залишиться державою із президентською формою правління.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-