Більшість французів висловилися за вихід Фійона з передвиборних перегонів

Більшість французів висловилися за вихід Фійона з передвиборних перегонів

Укрінформ
71% французів висловилися за те, щоб правий кандидат у президенти Франції від партії «Республіканці» Франсуа Фійон зняв свою кандидатуру.

За його вихід з передвиборних перегонів висловилися 71% респондентів. Такі результати опитування, проведеного дослідним центром Ifop для тижневика Journal du Dimanche, повідомляє RFI.

«Порівняно з попереднім опитуванням, проведеним 19 лютого, кількість респондентів, які виступили за зняття кандидатури Фійона, зросла на шість відсоткових пункти. При цьому 68% французів вважають, що політик все-таки не залишить передвиборних перегонів», - йдеться в повідомленні.

Серед прихильників правих 53% опитаних хочуть, щоб він продовжив боротьбу за президентське крісло. На думку більшості французів (64%), у Алена Жюппе, який програв на праймеріз правих, є всі необхідні якості, щоб представити на цих виборах правих і центристів.

Як відомо, участь Фійона опинилася під сумнівом після відкриття прокуратурою розслідування стосовно його дружини Пенелопи. Є підозри, що вона фіктивно працювала помічником Фійона у Нацзборах. Кандидат заперечує будь-які обвинувачення, сама Пенелопа наполягає, щоб чоловік продовжував боротися на виборах.

Раніше Фійон заявив, що має намір «йти до кінця» і підтримати свою кандидатуру на виборах.

Він також підтвердив, що 15 березня постане перед судом, і сказав, що це надає йому «подвійної рішучості».

Фото: euractiv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-