У Фійона провели ще один обшук

У Фійона провели ще один обшук

Укрінформ
У заміському будинку Франсуа Фійона неподалік міста Сабле-Сюр-Сарта в департаменті Сарта на заході Франції пройшли обшуки.

Про це повідомляє газета Le Monde.

За інформацією видання, операці. проводилb співробітники Центрального управління по боротьбі з корупцією, фінансовими і податковими злочинами (OCLCIFF). Слідчі дії були спрямовані, зокрема, на те, щоб точно оцінити вартість нерухомого майна Фійона, уточнює газета.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня обшук пройшов у будинку політика в Парижі.

Раніше проти політика почали розслідування у зв'язку з твердженнями, що його дружина отримувала зарплату з держбюджету за роботу, яку не виконували. Йдеться про період, коли Пенелопа Фійон працювала помічником чоловіка в парламенті і мала зарплату в 7 тисяч євро. Подружжя заперечує всі звинувачення.

У суботу, 4 березня, члени політкомітету "Республіканців" оприлюднили заяву, в якій повідомили, що в понеділок, 6 березня проведуть спеціальне засідання, на якому детально обговорять ситуацію, що склалася навколо кандидата на пост президента Франції. Вони закликають Фійона зняти кандидатуру на користь Алена Жюппе, здатного, за опитуваннями, пройти у другий тур і перемогти там Марі Ле Пен.

Сам Фійон заявляє, що не має наміру зніматися з виборів, навіть незважаючи на те, що йому можуть висунути звинувачення. Він звернувся до прихильників із закликом у неділю прийти на масовий мітинг на свою підтримку в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-