У Сенаті США закликали Трампа не пом’якшувати санкції проти РФ

У Сенаті США закликали Трампа не пом’якшувати санкції проти РФ

Укрінформ
Сенатор-демократ США від штату Нью-Джерсі Роберт Менендес представив резолюцію, що закликає адміністрацію президента країни Дональда Трампа не послаблювати санкції, запроваджені щодо Росії, поки не будуть виконані Мінські домовленості та інші міжнародні зобов’язання.

У документі, який представлений до третьої річниці незаконної анексії Криму, зокрема, висловлюється стурбованість з приводу агресії, що триває, з боку Росії та незаконної підтримки Володимиром Путіним сепаратистів на сході України, йдеться на сайті сенатора.

«Ця двопартійна резолюція надсилає сильний і недвозначний меседж солідарності з народом України, засудження Володимира Путіна і застереження для адміністрації Трампа», - сказав Менендес.

За його словами, через три роки після незаконної окупації Криму, вкрай важливо, щоб США, як і раніше, були солідарні з народом України і солідарні на користь демократії, верховенства закону, а також територіального суверенітету і цілісності незалежних країн перед обличчям підривної діяльності або посягань.

«Незалежно від політичних вітрів у Сполучених Штатах, ми повинні забезпечити, щоб санкції залишалися найпотужнішим і мирним важелем, який ми маємо в нашому арсеналі дипломатичних інструментів», - підкреслив сенатор.

Зазначається, що резолюція засуджує російське військове втручання в Україну і ще раз підтверджує, що санкції, введені відносно Росії за дестабілізацію міжнародного порядку в Східній Європі, не повинні бути скасовані до того часу, поки РФ не дотримуватиметься всіх умов Мінських угод.

Резолюція також закликає уряд США, союзників країни в Європі, ООН та міжнародних партнерів продовжувати чинити тиск на уряд РФ, щоб змусити його виконувати свої міжнародні зобов'язання.

Документ також підтримав впливовий сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем.

Раніше повідомлялося, що американські демократи та республіканці внесли на розгляд двопартійний законопроект, який не дозволить адміністрації Трампа скасувати санкції проти Росії без схвалення з боку Конгресу.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-