Макрон розкритикував політику Трампа

Макрон розкритикував політику Трампа

Укрінформ
Кандидат на посаду президента Франції Еммануель Макрон розкритикував протекціоністську політику Дональда Трампа і позицію американського президента щодо захисту довкілля.

Трамп стривожив Європу погрозами запровадити мито на імпорт німецьких автомобілів і спробами згорнути ініціативи свого попередника Барака Обами, спрямовані на боротьбу з глобальною зміною клімату, інформує Reuters

"Пан Трамп зробить велику помилку, відмовившись від зобов'язань у сфері клімату, прийнятих його попередником", - сказав Макрон, який оприлюднив передвиборну програму.

За словами Макрона, Франція потребує міцних зв'язків із США, і він сподівається продовжити співробітництво з Вашингтоном у сфері діяльності спецслужб, особливо у боротьбі з тероризмом. Проте він шукатиме допомоги у Китаю, щоб запобігти анулюванню кліматичних угод.

"Я доб'юся дуже стратегічного союзу з нашим китайським партнером у цьому питанні", - сказав він.

В економічній сфері політика Трампа, за словами Макрона, буде шкодити купівельній спроможності американського середнього класу, яка залежить від товарів з країн з нижчими витратами виробництва.

"Я вважаю, що пан Трамп робить помилку, виступаючи за протекціонізм для своєї власної економіки. США - одна з найбільш відкритих економік світу", - сказав він.

Якщо США запровадять мита на імпорт європейських товарів, Європі доведеться зробити те ж саме щодо американських, відповідно до правил світової організації торгівлі, сказав кандидат у президенти Франції.

"Я не хочу йти таким шляхом, проте, якщо буде зроблено неправильний вибір, нам доведеться на це відповісти", - сказав Макрон.

Раніше повідомлялося, що Макрон закликав учених, академіків і підприємців із США, які мають проблеми з новою адміністрацією президента Дональда Трампа, переїхати у Францію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-