У Грузії можуть змінити порядок виборів президента

У Грузії можуть змінити порядок виборів президента

Укрінформ
У 2018 році президент Грузії знову може бути обраний прямим шляхом виборцями, після чого перша особа країни, можливо, затверджуватиметься парламентом.

За інформацією члена парламентської більшості Іраклія Сесіашвілі, правляча команда розглядає такий шлях у напрямку порядку обрання президента країни, інформує Грузія Online.

"Якщо ми реально хочемо парламентську республіку й щоб не було гібридної системи, у цьому випадку роль президента у своєму роді лише символічна, проте у рамках балансу влади у нього важлива роль під час криз. Я вважаю, що від гібридної моделі ми маємо перейти до реальної парламентської моделі, що, зрозуміло, змінить порядок обрання президента", - заявив Сесіашвілі.

Він також додав, що "на цьому етапі продовжує обговорення того, як має обиратися наступний президент, щоб це не викликало політичних пересудів, ніби правляча партія "Грузинська мрія" бореться з якимось кандидатом".

"Можливо, на найближчих президентських виборах президента вибере народ, а вже з наступних виборів набуде чинності те, що відповідає парламентській моделі, коли президента вибирає парламент", - підкреслив Сесіашвілі.

Фото: Ехо Кавказа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-