У Москві знову сплюндрували меморіал Нємцова

У Москві знову сплюндрували меморіал Нємцова

Укрінформ
З місця вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова на Великому у мосту в Москві знову прибрали квіти, портрети й свічки.

Про це повідомляє "Ехо Москви" із посиланням на громадських активістів, які чергують на мосту. 

"На Великому Москворецькому мосту знову пограбовано меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова. Невідомі люди завантажили в машини і вивезли з мосту всі квіти", - розповіли громадські активісти.

Народний меморіал Нємцова був створений два роки тому на місці вбивства опозиційного політика. Влада регулярно ліквідує народний меморіал, після чого він відновлюється.

Передостанній раз – в ніч на 27 лютого на мосту було затримано шістьох осіб, а працівники «Міськмосту» вивезли всі квіти, які поклали на місці вбивства опозиційного політика учасники Маршу пам'яті Бориса Нємцова.

Як повідомлялося, Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. Ініціативна група вже давно домагається встановлення пам'ятної таблички на місці вбивства політика, однак влада Москви в цьому відмовляє.

28 лютого у плані-графіку держзакупівель московського ДБУ "Міськміст" повідомлялося, що міська влада збирається впродовж 2017 року провести реконструкцію та благоустрій Великого Москворецького мосту, де вбили Бориса Нємцова. Тендер на проведення будівельних робіт планується оголосити в березні. Початкова ціна становить майже 3,3 мільярда рублів ($57,2 млн). Проект "благоустрою" Великого Москворецького мосту офіційно ніде не опублікований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-