Жінкам платять на 23% менше, ніж чоловікам - Oxfam

Жінкам платять на 23% менше, ніж чоловікам - Oxfam

Дослідження
Укрінформ
У 155 країнах є, щонайменше, один закон, який наділяє чоловіка більшими економічними правами, ніж жінку, зауважують експерти Oxfam.

Про це повідомляє Deutsche Welle

«У жінок по всьому світу існує більший ризик, ніж у чоловіків, опинитися в бідності, вони в середньому гірше захищені, а також отримують нижчу зарплатню», - йдеться у доповіді міжнародного об'єднання організацій боротьби з бідністю Oxfam, опублікованій у четвер, 2 березня.

В середньому розрив в оплаті праці між чоловіками і жінками становить 23 відсотки. З огляду на нинішню ситуацію, для досягнення рівності в роботі, зарплаті і рівні посадового статусу знадобиться 170 років, вважають експерти.

Дослідження, проведене в 67 країнах, які розвиваються, засвідчило, що кожен п'ятий чоловік виступає проти того, щоб жінка ходила на роботу, навіть якщо у неї є необхідна кваліфікація.

По всьому світу жінки від двох до десяти разів частіше виконують неоплачувану роботу по догляду за іншими, ніж чоловіки. Через це у жінок часто не залишається часу на те, щоб вчитися або заробляти гроші, йдеться у доповіді.

"Хоча гендерна рівність сприяє економічному зростанню, не завжди зростання економіки сприяє досягненню статевої рівності", - наголошують експерти.

 Для покращення ситуації вони закликають забезпечувати гідні умови праці і зарплатню, зменшувати частку неоплачуваної роботи і підтримувати жінок в їх русі за рівні права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-