У Нідерландах праві втратили лідерство у виборчих рейтингах

У Нідерландах праві втратили лідерство у виборчих рейтингах

Укрінформ
Нідерландська крайня права партія PVV вперше за останні кілька місяців поступилася у виборчих рейтингах лідерством партії прем'єр-міністра країни Марка Рютте VVD.

Про це свідчать дані узагальненого опитування Peilingwijzer, опублікованого на сайті дослідження у середу.

Так, за даними дослідження, VVD могла б отримати 23-27 місць у парламенті, а PVV - 22-26  із 150 місць у Нижній палаті парламенту. Далі у рейтингах йдуть партії CDA, D66 та GroenLinks.

Як повідомляв Укрінформ, вибори до нижньої палати парламенту Нідерландів відбудуться 15 березня.

Згідно з виборчими рейтингами, у попередні місяці крайня права партія PVV могла претендувати на найбільшу кількість місць у Нижній палаті парламенту Нідерландів. Так, наприкінці осені минулого року дослідники зафіксували зростання популярності  PVV, зокрема, на тлі судового процесу щодо лідера політичної сили Герта Вілдерса, відомого своїми євроскептичними поглядами та антиісламською позицією. Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мав постати перед судом, де його обвинуватили у розпалюванні ненависті та дискримінації.

Нещодавно дослідження зафіксували певний спад популярності цієї політичної сили та повідомили, що вона вирівнюється у рейтингах з найближчим конкурентом - партією прем'єр-міністра Марка Рютте VVD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-