У дитячих садках Кишинева дітей продовжують годувати простроченими продуктами

У дитячих садках Кишинева дітей продовжують годувати простроченими продуктами

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп розпорядився посилити адміністративне законодавство з метою покарання осіб, які порушують норми санітарного контролю у дитячих закладах країни.

Про це глава молдавського уряду заявив після відвідування одного з дитячих садків молдавської столиці, де були виявлені прострочені продукти харчування, повідомляє власний кореспондент агентства в Молдові.

«Люди, які займають такі посади (директори дитячих садів – ред.) зобов'язані розуміти, що вони несуть відповідальність за виявлені прострочені продукти харчування і недотримання елементарних санітарних норм у дитячих установах. Думаю, що не потрібні особливі інвестиції для того, щоб в дитячих установах проводити регулярні прибирання приміщень», - заявив прем'єр.

За його словами, крім прострочених продуктів харчування і неадекватних умов зберігання продукції, не відповідають елементарним якісним параметрам і знайдені на складах дитячого саду яблука.

Прем'єр зажадав від Міністерства охорони здоров'я, Агентства продовольчої безпеки та Центру публічного здоров'я у тижневий термін подати детальний план з врегулювання ситуації, а також план заходів щодо посилення законодавства для покарання осіб, винних у недотриманні елементарних санітарних норм у дитячих установах.

Філіп заявив, що візьме під особистий контроль ситуацію в дитячих установах країни.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2016 року в Кишиневі були звільнені всі керівники управлінь освіти після скандалу з поставками в дитячі садки і школи столиці прострочених продуктів харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-