Габріель та Еро прокоментували

Габріель та Еро прокоментували "Білу книгу" Єврокомісії

Укрінформ
Глави МЗС ФРН Зігмар Габріель і Франції Жан-Марк Еро привітали "Білу книгу", присвячену 60-й річниці заснування Європейського Союзу, яку представив у середу в Європарламенті президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Про це йдеться в спільній заяві двох дипломатів, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"У часи, коли зростають загрози як всередині, так і ззовні, Німеччина і Франція поділяють переконання, що сильний Європейський Союз є нашим найкращим захистом і нашим найбільшим тріумфом на майбутнє", - йдеться в заяві.

Її підписанти вважають "Білу книгу" Єврокомісії "важливим і цінним внеском у більш широку дискусію про майбутнє Союзу, європейського проекту і функціонування ЄС". Вони вважають, що цей документ відображає сподівання європейців отримувати від проекту ЄС чіткі і конкретні результати.

Міністри закликають продовжувати фокусувати дії ЄС на найбільш серйозні проблеми сучасності: посилення ролі ЄС як зовнішньополітичного актора як у безпосередньому оточенні, так і у всьому світі; забезпечення безпеки своїх громадян перед обличчям зростаючих внутрішніх і зовнішніх загроз, в тому числі і з допомогою спільної оборонної політики ЄС; створення чітких рамок співробітництва у сфері боротьби з міграцією і потоками біженців; підвищення ролі європейської економіки і остаточного формування міцного валютного союзу.

"Перед обличчям великих викликів, перед якими стоїть Європа, ми не можемо знизити наші амбіції щодо спільного європейського проекту", - наголосили Габріель і Еро. Навпаки, в цій ситуації потрібен більш міцний ЄС, переконані глави дипломатії провідних країн Союзу, які, як вони вважають, відповідальні за функціонування об'єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-