Качинський проти переобрання Туска главою Європейської Ради

Качинський проти переобрання Туска главою Європейської Ради

Укрінформ
Чинний президент Євроради Дональд Туск не може розраховувати на підтримку Польщі щодо переобрання на цю посаду з огляду на порушення ним норм і правил Євросоюзу.

Про це заявив лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Представник влади ЄС у жодному разі не повинен порушувати принцип нейтральності, що стосується внутрішніх справ країн ЄС. Туск безпосередньо підтримує опозицію, яка не приховує, що хотіла скинути обрану владу антиконституційними, антидержавними методами”, - заявив Качинський.

Він підкреслив: “Той, хто порушує ці правила, не може бути президентом Європейської Ради, і в жодному разі не може розраховувати на нашу (польську. – Ред.) підтримку і на відсутність нашого спротиву”.

У понеділок британське видання Financial Times написало, що уряд Польщі зондує, чи європейські столиці не підтримають на цю посаду партійного соратника Туска з польської “Громадянської платформи” і Європейської народної партії (ЄНП), депутата Європарламенту Яцека Саріуша-Вольського.

Качинський не підтвердив, але й не спростував цю інформацію, зауваживши, що він не дуже добре знає Саріуша-Вольського.

Водночас міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський висловив думку, що кандидатура Саріуша-Вольского на посаду президента Євроради є кращою за кандидатуру Туска.

Напередодні ЄНП підтвердила, що підтримує кандидатуру Туска на переобрання на посаду президента Євроради.

Під час саміту ЄС 9-10 березня лідери країн Спільноти повинні будуть вирішити, чи Туск залишиться на посаді на наступні 2,5 року. У травні завершується його перша 2,5-річна каденція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-