Корея і США два місяці

Корея і США два місяці "готуватимуться" до можливої загрози з боку КНДР

Укрінформ
Війська Південної Кореї та США розпочали у середу спільні щорічні масштабні військові навчання для перевірки готовності оборони протистояти можливій загрозі з боку Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

“Навчання Foal Eagle проходять на тлі підвищеної напруженості після останнього випробувального запуску балістичної ракети Північною Кореєю 12 лютого”, - йдеться у повідомленні.

Міністерство оборони Південної Кореї і військові США підтвердили початок навчань, що розпочались у середу та триватимуть до кінця квітня. Детальної інформації про перебіг навчань оборонне відомство й американські військові наразі не надали.

Повідомляється, що міністр оборони США Джеймс Меттіс у телефонній розмові з міністром оборони Південної Кореї Хан Мін Гу у середу підтвердив, що Сполучені Штати, як і раніше, непохитні у своєму зобов’язанні щодо захисту свого союзника.

У свою чергу глава південнокорейського оборонного відомства зазначив, що цьогорічні навчання проводитимуться в аналогічному масштабі, як і торік.

Як відомо, у торішніх навчаннях узяли участь близько 17 тис. американських військовослужбовців і понад 300 тис. військових Південної Кореї.

Нагадаємо, напередодні представники зовнішньополітичних відомств США, Південної Кореї і Японії провели тристоронню зустріч у Вашингтоні з метою обговорення стратегії спільного реагування на ракетно-ядерні загрози з боку режиму Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-