Вбивство Кім Чен Нама: двом підозрюваним жінкам загрожує смертна кара

Вбивство Кім Чен Нама: двом підозрюваним жінкам загрожує смертна кара

Укрінформ
Суд в Куала-ЛумпурІ висунув двом жінкам - 25-річній громадянці Індонезії СІті Аїш і 28-річній громадянці В'єтнаму Зоан Тхі Хионг - обвинувачення у вбивстві Кім Чен Нама, єдинокровного брата лідера КНДР Кім Чен Ина. 

Судове засідання проходило при масованому присутності поліції, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство AFP.

«Згідно з обвинуваченням, 13 лютого, наблизившись ззаду до Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура, жінки нанесли на його обличчя склад, що містив VX, - фосфороорганічна бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Чоловік помер  дорогою в лікарню. Якщо жінок визнають винними, їм загрожує страта. Обидві жінки згодом пояснили свої дії тим, що, як вони думали, брали участь у зйомках телепрограми – розиграшу пасажирів, які нічого не підозрювали. Одна з обвинувачених, Аїша, розповіла, що за свою роботу отримала гонорар, приблизно рівний 85 євро», - сказано в повідомленні.

До Куала-Лумпура також прибула північнокорейська делегація на чолі з високопоставленим дипломатом Рі Тонг Іром. Зустрівшись з журналістами перед посольством КНДР, він заявив, що мета їх візиту - домогтися повернення тіла убитого до Північної Кореї, а також звільнення громадянина КНДР, затриманого у зв'язку із замахом. Тим часом, Пхеньян офіційно не визнав ідентифікації особи убитого, проведеної в Малайзії, і називає його "громадянином КНДР з дипломатичним паспортом".

Як повідомлялося, вбивство Кім Чен Нама було організовано міністерством держбезпеки і міністерством закордонних справ КНДР.

Раніше повідомлялося про заяву Сеула щодо того, що вбивство Кім Чен Нама, яке сталося 13 лютого, було організовано міністерством держбезпеки і МЗС Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-