Австралія надасть фінансову підтримку розслідуванню ООН щодо Сирії

Австралія надасть фінансову підтримку розслідуванню ООН щодо Сирії

Укрінформ
Австралія планує виділити $150000 для розробки механізму Організації Об'єднаних Націй, який закладає основу для майбутнього кримінального переслідування осіб, відповідальних за звірства в Сирії.

Про це повідомили у спільній заяві міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп і міністр з питань міжнародного розвитку та Тихого океану сенатор Кончетта Фієрванті-Веллс, інформує прес-служба МЗС Австралії.

«Сьогодні ми оголошуємо, що Австралія сприятиме фінансуванню механізму Організації Об'єднаних Націй, який закладає основу для майбутнього кримінального переслідування осіб, відповідальних за звірства в Сирії. Австралія послідовно засуджує звірства, вчинені в Сирії всіма сторонами конфлікту. Атаки мали невибірковий характер, були непропорційними і націленими на цивільних осіб. Уряд Австралії, як і раніше, глибоко стурбований шокуючою гуманітарної кризою, що виникла в результаті конфлікту в Сирії», - йдеться у заяві.

Механізм, створений відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних націй від 21 грудня 2016 року, буде збирати, зберігати і аналізувати докази серйозних міжнародних злочинів, скоєних усіма сторонами конфлікту в Сирії.

Австралія внесе $ 150000 для фінансування початкових витрат.

Інституція відома офіційно як міжнародний, неупереджений і незалежний механізм для надання допомоги в розслідуванні та судовому переслідуванні осіб, відповідальних за найсерйозніші злочини за міжнародним правом, вчинені в Сирійській Арабській Республіці з березня 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-