МЗС Австралії на кілька днів відкличе своїх послів для наради в Канберрі

МЗС Австралії на кілька днів відкличе своїх послів для наради в Канберрі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп прийняла безпрецедентне рішення про відкликання до Канберри понад 100 старших дипломатів із закордону, з метою сформувати нову стратегію зовнішньої політики уряду Тернбулла.

Про це повідомляє news.com.

«У час значної глобальної невизначеності, життєво важливо, щоб Австралія використовувала досвід та інтелект наших найстарших дипломатів. Ця зустріч матиме важливе значення для зміцнення впливу Австралії і її становища у світі», - наголосила Джулі Бішоп.

Загалом 113 послів, верховних комісарів (посли в країнах Британської Співдружності) і генеральних консулів повернуться до Канберри наступного місяця для зустрічі з прем'єр-міністром, міністром закордонних справ та міністром торгівлі, а також представником від опозиції, що триватиме впродовж трьох днів.

За деякими оцінками проведення такої наради коштуватиме майже 1,2 млн австрал. дол., в основному за рахунок міжнародних перельотів і проживання.

Головна мета майбутньої наради - визначення ключових положень нової урядової «Білої книги» з питань зовнішньої політики, яку буде оприлюднено цього року. Останній такий документ було розроблено понад 10 років тому урядом Джона Говарда, тому багато його положень є застарілими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-