Московські хакери через

Московські хакери через "троян" вкрали понад 100 мільйонів рублів

Укрінформ
МВС Росії затримали групу хакерів, які викрали у понад 20 організацій понад 100 млн рублів.

Про це, як передає ТАСС, повідомила представник МВС РФ Ірина Волк.

"Оперативниками управління "К" МВС Росії у взаємодії з співробітниками управління МВС Росії "Раменське" при силовій підтримці ОМОН "Зубр" Росгвардії припинено діяльність організованої групи, що здійснювала розкрадання грошових коштів шляхом модифікації комп'ютерної інформації", - заявила вона.

Раніше до управління "К" МВС Росії надійшла інформація про випадки розкрадань грошових коштів з банківських рахунків низки російських організацій. Було встановлено, що вони здійснювалися з використанням шкідливого програмного забезпечення, що дозволяє віддалено керувати банківськими рахунками юридичних осіб.

"Для поширення троянських програм зловмисники створили мережу фішингових сайтів, здійснювали спам-розсилки, а також використовували методи соціальної інженерії, що дозволило їм заразити вірусами комп'ютери більш ніж 20 організацій, що знаходяться в різних містах. Загальний збиток від діяльності групи перевищив 100 мільйонів рублів", - уточнила Волк.

Всього затримано чотирьох  росіян, які проживають на території Москви і Московської області. Проведено 19 обшуків, в ході яких у підозрюваних вилучено 46 сім-карт різних операторів, 34 банківські карти, близько двох десятків комп'ютерів, а також блокноти, містять записи про надходження та розподіл викрадених грошових коштів.

Затримані хакери дають свідчення. "Відносно одного з підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, іншим обрано підписку про невиїзд і належну поведінку", - повідомила Волк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-