США, Південна Корея і Японія провели переговори щодо загроз з боку КНДР

США, Південна Корея і Японія провели переговори щодо загроз з боку КНДР

Укрінформ
Представники зовнішньополітичних відомств США, Південної Кореї і Японії в понеділок провели тристоронню зустріч у Вашингтоні з метою обговорення стратегії спільного реагування на ракетно-ядерні загрози з боку режиму Пхеньяна.

Про це повідомили в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Троє посадовців висловили спільне переконання, що ядерна й ракетна програми Північної Кореї безпосередньо загрожують безпеці Республіки Корея, Японії і Сполучених Штатів", - констатується в повідомленні за результатами зустрічі.

Спеціальний представник США у питаннях Північної Кореї Джозеф Юн підтвердив, що Сполучені Штати "продовжують твердо дотримуватися своїх зобов'язань у сфері оборони перед РК і Японією, в тому числі щодо забезпечення посиленими засобами стримування".

Крім того, під час зустрічі були розглянуті висновки міністерської зустрічі в Бонні (ФРН) 16 лютого щодо розробки стратегії повної, прозорої і незворотної денуклеаризації Північної Кореї. У цьому зв'язку офіційні особи обговорили спільні зусилля в рамках санкцій РБ ООН проти Пхеньяна з метою згортання його кампанії з розробки оперативних засобів ракетно-ядерного потенціалу.

Паралельно були розглянуті питання подальшого обмеження доступу КНДР до зовнішніх джерел доходів, порушення прав людини в Північній Кореї, а також міжнародної реакції на будь-які провокативні дії з боку режиму цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-